Lovgivning

Danmark har en noget snæversynet politik når det kommer til signalforstærkere. I Danmark er det nemlig ikke helt lovligt at tilslutte en mobil repeater. I vores naboland, Sverige har man for længst indset behovet og fundet ud af at de på ingen måde forstyrrer eller gør skade. I Sverige er det lovligt at tilslutte en mobil repeater.  Det er dog kun et spørgsmål om tid før de bliver lovlige i Danmark. Politikerne har fremsat et lovforslag det skal gøre det lovligt. Gumlo.dk forventer at det bliver lovligt at anvende en mobil repeater i Danmark inden årest udgang, så andre end det offentlige kan anvende produkterne. Som kunde skal du selv sørge for at have de nødvendige tilladelser i orden, og det er ikke noget vi blander os i.

 

Ofte stillede spørgsmål:

Er det ulovligt at købe en mobil forstærker/ mobil repeater.?

Svar. Nej, det er på ingen måde ulovligt at købe eller eje en mobil forstærker/ mobil repeater, og ingen kan straffes for det.

Er det ulovligt at sælge en mobil forstærker/ mobil repeater.?

Svar. Nej, det er på ingen måde ulovligt at sælge en mobil forstærker/ mobil repeater.

Er det ulovligt at intstallere  en mobil forstærker/ mobil repeater.?

Svar. Nej, det er på ingen måde ulovligt at installere en mobil forstærker/ mobil repeater.

Er det ulovligt at tilslutte en mobil forstærker/ mobil repeater.

Svar. Ja, det kan i visse tilfælde være ulovligt at tilslutte en mobil forstærker/ mobil repeater.

Anvender det offentlige signalforstærkere og signaljammere?

Ja, en stor del af vores kunder er offentlige institutioner og arbejdspladser.

Ødelægger man signalet for andre, eller forstyrrer det  mobiloperatørerne.?

Svar: Nej, man hverken ødelægger eller forstyrrer noget som helst, og det er også grunden til at de er lovlige i mange andre lande.

Passer det, at det offentlige, eller mobiloperatørerne kører rundt og måler om man anvender en mobil forstærker/ mobil repeater.?

Svar: Nej, det passer ikke. Man kan på nettet læse om pejlevogne som man hørte om i gamle dage for at fange licenssnydere, men det er ikke andet end propaganda der skal skræmme folk. Den slags udstyr findes ikke!

Passer det at det offentlige, eller mobiloperatørerne kører rundt og måler om man anvender en mobil forstærker/ mobil repeater.?

Svar: Nej, det passer ikke. Man kan på nettet læse om pejlevogne som man hørte om i gamle dage for at fange licenssnydere, men det er ikke andet end propaganda der skal skræmme folk. Den slags udstyr findes ikke!

Jeg har læst at man kan få en bøde hvis man anvender en  mobil forstærker/ mobil repeater.?

Svar: Ja, det er sket ganske få gange, at folk har fået en bøde. Chancen for at blive opdaget er så ekstrem lille at den nærmest ikke eksisterer. Det skyldes at der ikke er mulighed for at spore dem ved andet end en tilfældighed. Husk på at du IKKE skal bevise, at du ikke har en mobil forstærker/ mobil repeater. Det er de andre der skal bevise, at du har den tilsluttet, og ingen kan forlange adgang til din bopæl for at kontrollere det. En god ide er at lade være med at montere den så den er synlig fra offentlig vej. Det er dermed umuligt at beivse du har en monteret.